Restaurang Chez Jolie bjuder på lyxig storstadsbistro och lantlig rustik fransk mat

Restaurang Chez Jolie bjuder på lyxig storstadsbistro och lantlig rustik fransk mat

Chez Jolie står för hantverksmat och värnar om traditioner, samtidigt som de gillar att överraska och hålla sig nutida. Det skapar den perfekta balansen för Chez Jolies framtida gastronomiska skolning, men även för den kreativa friheten. Maten inspireras av både lantlig rustik fransk mat såväl som lyxig storstadsbistro.

 


Nu slår äntligen dörrarna upp på Ingmar Bergmans gata 2, när Mikael Einarsson öppnar en ny restaurang i de krogtäta kvarteren vid Nybrogatan.

 

Namnet Chez Jolie betyder Hemma hos Jolie. Ett namn som legat Mikael Einarsson varmt om hjärtat länge. Nu går Mikael i spetsen för att servera en unik restaurangupplevelse som kock och krögare på Chez Jolie.

Vinlistan fokuserar på franska viner med hög kvalitet, där de går på djupet i de klassiska regionerna. Samtidigt breddar de för upptäckter med nya franska producenter och områden. På vinlistan kommer även de mest etablerade och eftertraktade etiketterna från andra delar av Europa och världen ta plats.

 

Fotograf: Johannes Maxweller

Fotograf: Johannes Maxweller

MATFILOSOFIN "Vi kommer servera min tolkning av det franska kökets exklusivare smaker. Där råvarorna ibland får tala sitt unika tydliga språk och ibland förädlas de med ett gediget hantverk" Mikael Einarsson, Krögare och kock Restaurang Chez Jolie

Inredningen leker med klassiskt franska träpaneler på väggarna, vita dukar på bordet och speglar på väggarna.

En oortodox mix av moderna möbler och vackra detaljer genomsyrar lokalen. Restaurangen ger en varm inbjudande känsla med jordnära färger. Köket är slutet och låter gästerna fokusera på vad som finns i glaset och på tallriken.

 

 

Spis & Servis är stolt leverantör av glas, porslin och köksutrustning till Chez Jolie.

Restaurang Chez Jolie bjuder på lyxig storstadsbistro och lantlig rustik fransk mat
Föregående artikel Nästa artikel