Clarion Hotel The Pier har öppnat i Göteborg

Clarion Hotel The Pier har öppnat i Göteborg

Hotellet är beläget på Lindholmen och erbjuder en internationell prägel på service, mat, inredning och möten. På tionde våningen ligger restaurang FEI som erbjuder en kulinarisk smakresa till det kinesiska köket.

Internationell karaktär på nytt hotell

 

Clarion Hotel The Pier har 254 rum i flera olika kategorier. På hotellet finns tre barer, varav en av dem är placerad på taket. Njut av relaxavdelning, restaurang och konferensanläggning.

På tionde våningen ligger restaurang FEI som erbjuder en kulinarisk smakresa till det kinesiska köket. FEI är en kinesisk restaurang och mötesplats med internationell känsla, där öst möter väst, vilket speglas i både formspråk och interiör. Förutom en oförglömlig matupplevelse bjuder även restaurangen på en fantastisk utsikt.

MATFILOSOFIN ”FEI kommer att erbjuda gästerna Nordens främsta kinesiska matupplevelse i en internationell storstadsatmosfär, något som tidigare bara gått att uppleva på krogar som Hakkasan i London. Vi ser fram emot att förstärka Göteborg som en matdestination även för den internationella publiken” Anders Sköld, Hotelldirektör Clarion Hotel The Pier

Menyn på FEI har tagits fram tillsammans med handplockade, prisvinnande kockar. Av de kinesiska köken läggs tonvikten vid tre, Sichuanköket, ett av de mest berömda köken i världen, där chili och röd peppar, ingefära och jästa sojabönor skapar mångsidiga och smakfulla rätter.

 

Shanghaiköket, ett dynamiskt kök med influenser av världen men som särskilt karaktäriseras av sina sötsyrliga och oljiga rätter med soja som den främsta smaksättaren.

 

Och Guangdongköket, även känt som det kantonesiska köket, där råvarornas naturliga smaker står i fokus och tillagningsmetoden är varsam och kryddningen sparsam. The FEI Experience är ett tasting-meny där möjlighet ges att prova sig genom hela menyn, mat som dryck.

 

 

Spis & Servis fick äran att leverera köksutrustning, glas och porslin till Clarion Hotel The Pier och Restaurang FEI.

Föregående artikel Nästa artikel