Husmanskost är bäst i världen

Svensk husmanskost röner uppmärksamhet i världen 

[Gourmand Awards 2021]

Pontus Frithiofs och Tor Stålhandskes referensverk Husmanskost har utsetts till internationell vinnare i Gourmand Awards och får använda titeln ’Best in the World’. Det är andra gången som en kokbok skriven och utformad av Pontus team och Frankenstein Studio utses till bäst i världen i stenhård internationell konkurrens. Ceremoni och prisutdelning hålls i Paris den 29 november 2021..

Pontus Frithiofs och Tor Stålhandskes uppmärksammade gastronomiska verk och kulturskatt Husmanskost lanserades för ett och ett halvt år sedan. Fram till idag har boken fått stor uppmärksamhet och vunnit flera betydelsefulla utmärkelser och nu även lyckats ta hem den prestigefyllda titeln ’Best in the World’ i kategorin ’Man Chef Book’ i internationella Gourmand Awards - världens största kokbokstävling. 

Det är krögaren och entreprenören Pontus Frithiofs andra kokbok som nu får titulera sig som världens bästa. Pontus första kokbok ’Pontus by the Book’ vann internationellt för världens bästa kokboksdesign 2004. 

PONTUS OM SIN och Tors BOK: "Vi är överväldigade och mycket stolta över titeln ’Best in the World’. Att vårt referensverk når internationella framgångar är ett kvitto på att den håller en hög nivå från utformning och design till innehållet av personliga anekdoter och recept. Det är även ett tydligt bevis på att vår svenska matkultur uppskattas världen över. Vi önskar att alla, hantverkskunniga som glada amatörer till kommande generationer, ska få nytta och stor glädje av den." [Pontus Frithiof, Krögare och författare av "Husmanskost"]

Om boken

Husmanskost – svenska smaker tolkade av Pontus Frithiof & Tor Stålhandske, är en kärleksförklaring och en arbetsbeskrivning. Det är en upptäcksfärd bland genuina smaker och en hyllning till enkla och närodlade råvaror. Boken är nyckelpersonernas egna tolkningar, där den gemensamma kopplingen till köket, råvaror och husmanskosten sammanflätas med den historiska bakgrunden till våra mest älskade rätter och deras personliga berättelser. Formatet är generöst, vackert inbunden coffe table book, som nu även finns digitalt för att sprida kunskap och ge fler möjlighet att ta del av de 185 klassiska husmanrecepten.

Gourmand Awards

Gourmand Awards har sedan 1995 årligen sökt efter världens bästa kokböcker. Från Sverige har hundratals dryckes- och kokböcker bedömts av tävlingens internationella jury. Edouard Cointreau, grundare och president av Gourmand Awards, tillika ordförande i tävlingens internationella jury, bedömer också bidragen. Alla svenska vinnare som Gourmand Awards väljer ut tar sig vidare i tävlingen för att tävla om titeln 'Best in the World' i sina respektive kategorier. https://www.mynewsdesk.com/se/pelle-agorelius-ab/pressreleases/aarets-kokbok-laga-mig-av-lotta-lundgren-3053714

Nästa artikel