Det är trion Per Schlingman, Karl Ljung och Lili Assefa – alla sprungna från tre helt olika branscher - i samarbete med Snälleröds destilleri som ligger bakom Sveriges första rökiga gin med smak av hav.
Per berättar att hans och Karl Ljungs koppling till den svenska västkusten ligger till grund för smaken på Smoky Nordic Coastal Gin:
– Det är mixen av rök och tjära samt doften och smaken av hav som tilltalat oss. För att addera känslan av västkust har vi jobbat med destillat av ostron som bidragit med en fräsch mineralitet, som många med oss gillar. Smaken av hav kommer från ostronskalsmineraler och örter som växer längs kusten. Röken och tjäran är inspirerad av Sveriges fiskesamhällen - en gin med kustbotanik som hyllar kusten och havet.
Basen av gin har framställts i Snälleröd i Skåne, ett hundra år gammalt destilleri, där man utvecklat en mjuk gin som kompletterats med enbär, korianderfrön, citrusfrukter och granskott.
Fotograf: Axel Mazetti