Två boutiquepärlor - möt Hotel Ruth och Hotel Frantz

Två boutiquepärlor - möt Hotel Ruth och Hotel Frantz

De familjeägda boutiquepärlorna Hotel Ruth och Hotel Frantz har snabbt blivit två uppskattade inslag på Stockholms hotellkarta. Med en stark känsla för design, historiska byggnader, personligt bemötande och en frukost som avslutas med gräddtårta bjuder systrarna Ellen Strååt och Tea Pettersson på mer än bara en övernattning - de erbjuder en upplevelse!


Systrarna Ellen Strååt och Tea Pettersson växte upp i hotellmiljö. Med föräldrar som drev hotell i Vadstena var branschen en naturlig del av vardagen, och det blev också starten på deras gemensamma satsning i Stockholm.

 

Under våren 2020 stod deras första hotell, Frantz, färdigt. Ett drygt år senare välkomnade de sina första gäster på systerhotellet Ruth i Vasastan.


Hotel Frantz ligger vid Slussen, inrymt i ett hus från 1647 där skräddarmästaren Frantz Bock en gång verkade. I dag är byggnaden varsamt renoverad till ett personligt boutiquehotell där historiska detaljer möter modern komfort. Inredningen hämtar inspiration från 1930-talet med sammetsmöbler, mässingsdetaljer och tidstypiska badrum.

 

Rummen är individuellt inredda och varierar i storlek, från yteffektiva singelrum till generösa familjerum. Frukosten har blivit något av ett kännetecken, där måltiden avrundas med alkoholfritt bubbel och gräddtårta. 


Ett stenkast från Odenplan, på hörnet av Surbrunnsgatan och Döbelnsgatan, ligger Hotel Ruth. Hotellet är inhyst i en byggnad från 1800-talet och präglas av klassisk stockholmsk våningskänsla, höga fönster, vacker fiskbensparkett och omsorgsfullt utvalda material. De 62 rummen är alla olika, inredda med specialritade snickerier och mustiga färgpaletter som skapar en hemtrevlig och genomtänkt miljö. 


Tillsammans utgör de ett unikt syskonpar i Stockholms hotellflora - personliga, familjeägda och med en tydlig känsla för detaljer som märks i allt från rumsinredning till frukostservering. 

 

Förutom Ellen och Tea är även deras mamma Helene en del av verksamheten. Vi har fått äran att prata med henne.


5 frågor med Helene Pettersson


Om Ruth och Frantz var två personer, hur skulle du beskriva deras personligheter?

Frantz är trygg, lojal och lämnar helst inte Södermalm om han inte måste. Ruth står för Rebel, Unique, Tailor-made och Humble. Hon är nyfiken, världsvan och älskar Vasastan!

 

Hur är det att driva hotell tillsammans med sin familj?

När alla hittat sin roll fungerar det fantastiskt. Vi delar ansvar, tar snabba beslut och har en dynamik som gör oss starkare tillsammans.

 

Finns det något särskilt du är extra stolt över när du ser vad ni byggt tillsammans?

Att vi tillsammans skapat två hotell som båda ligger i topp 15 i Stockholm, det känns stort!

 

Vad tycker du utmärker ett riktigt bra hotell?

Personalen är avgörande, det är de som skapar känslan. Sen handlar det om helheten: sängarna, frukosten, restaurangen, detaljerna och inte minst närvaro och läge.

 

Vilka råd skulle du ge till någon som vill starta ett hotell i dag?

Våga sticka ut och skapa något unikt. Tro på din idé, bygg ett starkt team och tveka inte att ta hjälp på vägen.


Vi vill passa på att rikta ett stort tack för förtroendet att få leverera produkter till två så genomtänkta och personliga hotellmiljöer. Det är möten som dessa som påminner oss om hur mycket hjärta, arbete och omsorg som ryms bakom varje välbäddad säng. 

 

Vill du följa med när vi besöker Hotel Ruth och Hotel Frantz? Kika in på vår Instagram!

Föregående artikel