Serien Octa från Suncraft har ett klassiskt oktagonhandtag i pakkaträ. Knivarna är smidda, har en matt finish på bladet och tydliga damaskuslager som skapar ett vackert utseende. 33 lager och en kärna i VG10-stål ger knivarna en mycket hållbar skärpa och en hårdhet på 60 - 62 HRC.

Suncraft Swirl – med inspiration från den traditionella oktagon skaftformen gör Suncraft sin egen twist. Handtaget är i ljust pakkaträ med en vriden oktagon för ett fast grepp även vid våta uppdrag. Kniven är smidd i 33 lager av damaskusstål med en VG10 kärna som ger knivarna en hårdhet på 59 - 61 HRC. Den röda ringen smyckar kniven på ett vackert sätt och skapar en buffert mellan stål och trä.

Senzo – öst möter väst. Det traditionella japanska handtaget är runt och slätt, i Senzo serien som i övrigt är en western style kniv har Kawashima använt sig av det traditionella så att öst möter väst. Senzo serien är en 33 lagers damaskuskniv med en kärna av VG10 samt en hamrad topp vilket ger styrka till stålet, släpp ifrån effekt samt magisk skönhet. Kniven har en ren skärpa och är lätt att slipa. Handtaget är i hardwood. Kärnan är 58 - 60 HRC. 

Warikome är en smidesteknik där man smider ihop tre lager av stål. Centrum i kniven är hård och tunn tillverkad i AUS10-stål, detta skyddas av ett mjukare stål som viks runt kärnan. Konstruktionen har givit namn åt serien i denna smidesteknik. Kniven håller sin skärpa mycket bra och är väldigt enkel att återslipa till sin forna glans med HRC 58 – 60. Skaftet är tillverkat i svart pakkaträ.

 

PRO House är producerad i Japan och Seki City av ingen mindre än Satake Cutlary, originalet från Japan. Dessa knivar är tillverkade i ett mjukare MV-stål med HRC 56 – 58 som gör kniven enkel att slipa. Bladet är genomgående och fäst i handtaget med tre nitar. Handtaget är gjort i pakkaträ. Serien innehåller de populära bunkamodellerna, även en Chinese cleaver samt modellerna Yanagiba och Deba finns i serien.

Nippon är en riktigt prisvärd serie knivar med vackert skaft i magnoliaträ. Denna serie produceras i Seki och är enkel att slipa med ett lager MV-stål som har en hårdhet på 56 – 58 HRC.