Få saker slår upplevelsen av en perfekt bryggd kopp kaffe, vare sig det är för fikarummet på arbetsplatsen eller för att servera gästerna. Vårt sortiment av kaffemaskiner är omfattande och inkluderar olika färger, storlekar och modeller för att möta exakt era behov. Oavsett om ni vill servera espresso, nymalet kaffe, snabbkaffe, cappuccino eller till och med varm choklad, har vi den rätta maskinen för dig. Nedan kommer vi att reda ut skillnaderna mellan olika typer av kaffemaskiner.

 

Innan du gör ditt val finns det några viktiga överväganden att tänka på.


  1. Vill du vara aktivt involverad eller föredrar du en mer automatisk process?

  2. Hur många koppar behöver du brygga åt gången?

  3. Hur lång tid tar det att brygga en kopp kaffe?

  4. Vill du ha automatisk påfyllning av vatten eller föredrar du manuell kontroll?

  5. Vilken spänning och säkring krävs för din maskin? (1-fas eller 3-fas, 10A eller 16A)

  6. Hur lång är den medföljande anslutningsslangen och kabeln som ingår?

  7. Vill du kunna erbjuda olika kaffesorter som cappuccino, latte eller te?

Bryggare

Det traditionella sättet att brygga kaffe, känt av de flesta. När du står inför valet av en kaffebryggare, är det viktigt att ta hänsyn till vattenpåfyllningssystemet. Det finns två huvudtyper av vattenpåfyllning - manuell och automatisk. Manuell vattenpåfyllning är idealisk för de som önskar en kaffebryggare utan fast vattenanslutning. Detta alternativ ger flexibilitet och behöver inte vara bundet till en specifik plats med vattenledningar. Automatisk vattenpåfyllning kräver däremot fast. Detta system är bekvämt och eliminerar behovet av manuell påfyllning. Perfekt för platser där kaffebryggaren kan vara permanent placerad och där kontinuerlig tillgång till vatten är avgörande för effektiviteten.


Två populära alternativ är filterbryggare med termos och filterbryggare med glaskanna. Låt oss ta en närmare titt på vad som skiljer dem åt och när varje typ är mest lämplig.


Termos

Kaffebryggare med termos innebär att det malda kaffet bryggs via filter direkt ner i en eller flera termosar. Med olika storlekar och typer av termosar, inklusive pumptermosar med hävarmar för enkel servering, är termosbryggare idealiska för platser där hög kapacitet och rörlighet krävs. Perfekt för möten, konferenser eller andra evenemang där kaffe behöver serveras på olika platser.

 

 

Glaskanna

 

 

Espressomaskiner

För caféer, restauranger, baristor eller kaffenördar som föredrar den manuella varianten. Oavsett om du vill ha en klassisk espresso med en härlig crema eller föredrar en krämig cappuccino, ger denna typ av maskin dig möjligheten att skapa festupplevelser av högsta kvalitet. Med espressomaskinen kan man personligen forma gästens kaffeupplevelse genom att manuellt mala kaffebönor och skumma mjölk på egen hand.

 

 

Urnbryggare

Urnbryggare liknar en vanlig kaffebryggare eller filterbryggare, men den har hög kapacitet och brygger istället ner i termosar som är utrustad med elanslutning och värmare. Termosarna kan vara antingen mobila eller stationära. Urnbryggaren är ett utmärkt val när det behövs stora mängder kaffe, särskilt lämplig för tillfälliga höjdpunkter som pauser i teatern, kaffehörnan på ett sjukhus eller i större caféer, restauranger och matsalar där det dagligen konsumeras större mängder kaffe.

 

Bryggarna finns med eller utan hetvattenkran. Om urnbryggaren har en inbyggd hetvattenkran möjliggörs enkel tillgång till varmt vatten direkt från samma enhet som används för att brygga kaffe. Urnbryggare utan hetvattenkran fokuserar främst på kaffebryggning utan att erbjuda möjlighet till separat varmvatten.

 

Kaffebryggarna kan även finnas i antingen väggmodell eller bordmodell. En väggmonterad bryggare är konstruerad för att installeras på väggen i utrymmen med vattenanslutning. Bordmodellen är konstruerad för att placeras på ett bord eller annan yta med vattenanslutning.

 

 

Nedan kommer vi gå igenom några viktiga beteckningar som kan hjälpa dig i valet av urnbryggare.

 

HW: hetvattenkran

W: väggmodell 

X*Y liter: X (antal behållare) * Y (liter behållaren rymmer)

L/R: behållare till vänster eller höger

 

Exempel (titel): Urnbryggare B5 HW 2*5 liter W

Detta innebär att urnbryggaren har en inbyggd hetvattenkran (HW), har två behållare som rymmer fem liter vardera (2*5 liter) och är i en väggmodell (W).


 

 

 

 

Kaffeautomater

Välj mellan att brygga med malt kaffe genom filter eller använd en inbyggd kvarn för hela bönor som malas direkt före varje kopp. Automater erbjuder olika funktioner och tillval, såsom möjligheten att få varmt vatten eller te, blåbärsdryck med mera. Utbudet sträcker sig från enkla modeller med ett knapptryck till programmerbara alternativ. Denna typ av maskin kräver regelbunden service och rengöring för att hålla prestandan på topp.

 

 

Tillbehör

 

 

Skötselråd

Rengör din maskin

Kom ihåg att regelbundet vårda din kaffemaskin för att förlänga dess livslängd och för att säkerställa bästa möjliga hygien. Hur du rengör maskinen beror på hur ofta den används och hur mycket. Vanligtvis indikerar de flesta kaffemaskiner när det är dags för rengöring, och hur ofta det behövs beror på hur mycket de används. En maskin som brygger några koppar om dagen behöver inte rengöras lika ofta som en som används intensivt. 

 

Avkalka

Om du märker att smaken på kaffet förändras kan det vara dags att avkalka din kaffemaskin. Frekvensen beror på mineralhalten i vattnet och dess hårdhet. Om vattnet innehåller mycket mineraler kan det krävas avkalkning varje månad, medan vatten med låg mineralhalt kanske bara behöver avkalkas en gång varje kvartal. Vissa maskiner erbjuder kalkfilter som tillbehör som placeras i vattentanken och hjälper till att rena vattnet, vilket minskar behovet av avkalkning av kaffemaskinen.

 

Tvätta och rengör en kaffemaskin som inte har använts

När kaffemaskinen inte har använts på ett tag är det bra att rengöra den och systemet. Tvätta maskinen, vattentanken, bönbehållaren och kör rengöringsprogrammet för både brygg- och mjölksystemet. Sedan är maskinen redo att användas igen. 

Är du intresserad av en kaffemaskin?

Vill du veta mer om funktioner, pris eller leveranstid?

Kontakta oss på [email protected]