GastroNord återuppstår 5-7 april på Stockholmsmässan

GastroNord återuppstår 5-7 april på Stockholmsmässan

På mässan GastroNord möts aktörer inom hotell, restaurang och catering för att diskutera branschviktiga frågor, träffa utställare och ta del av intressanta seminarier. Årets genomförande har fem viktiga fokusområden med sikte på framtiden som handlar om matsvinn, teknikutveckling, framtidens mat, energifrågor och innovationer. GastroNord går av stapeln den 5-7 april på Stockholmsmässan.

GastroNord representerar delar av en bransch som varit hårt drabbad under de senaste två åren och det har gått fyra år sedan mässan senast genomfördes. Det betyder att intresset är stort från utställare och idag är 98 procent av monterytorna bokade. Under tre dagar samlas branschen för att ta del av nyheter, göra affärer, mingla och inspireras av utställare och lyssna på spännande föredrag.

 

Årets fem fokusområden:
- minska matsvinnet i alla led
- automatisera– digitalisering, robotar och personalbrist 
- titta på framtidens mat och dryck 
- spara energi och miljö 
- ta del av framtidens teknik och innovationer

Spännande tävlingar 
På öppningsdagen koras årets vinnare i Glass-SM och vinnarna i vintävlingen Vinordic Wine Challenge där närmare 2000 olika viner tävlar kommer offentliggöras. Under GastroNord kommer även Gastronomi Commis Award som är en viktig tävling som riktar sig till unga kvinnliga kockar i att gå av stapeln på plats. 

Höjdpunkter ur scenprogrammet
Jens Dolk, kocken, vinskribenten och en av ägarna till K-Märkt talar om matsvinnet och hur restauranger kan bli bättre på att använda all mat ”We fight foodwaste”. Tisdag 11.30-12.00 

Professor i mat- och måltidsvetenskap vid Högskolan Kristianstad Karin Wendin berättar om framtidens mat med alternativa klimatsmarta alternativ till protein. Onsdag 10.30-10.50 

Gustav Johansson som driver Sveriges största veganska blogg ”Jävligt gott” står på scenen och delar med sig av sina tips för att laga mer hållbar och grön mat. Onsdag 12.40-13.0 

Josep Termens, energispecialist från Chalmers Industriteknik pratar om hur man kan minska sin energianvändning och kostnader i storkök och restaurang. Onsdag 14.40-15:20

Besök oss i monter C08:08 och i BarNordic-baren

Spis & Servis basar som vanligt över baren i BarNordic där det bjuds på dryck och överraskningar.  I vår monter, som ligger precis bredvid, visar vi upp vår nya e-handel och berättar om vår digitala satsning och hur den kan underlätta din dagliga drift. Glid in på en kaffe, ett snack om framtiden och spela lite flipper. Vem vet, kanske får du med dig en cykel hem?

Vi ses!
Föregående artikel